Navigacija:
Početna stranica - Pelješac
Početna stranica - Orebić
Turističke informacije:
Prometna povezanost
Slobodno vrijeme
Kultura i povijest:
Povijesne zanimljivosti
Povijesni spomenici
 
Prometna povezanost Pelješca i Orebića

Iako smješten na krajnjem jugu Hrvatske, osim nedostatka autoputa, prometna povezanost Pelješca sasvim je zadovoljavajuća. Stoga, ovisno o planiranom načinu putovanja, odlučite se za neku od predloženih opcija:

Putujete automobilom:

Obzirom da stižete iz smjera sjevera, potencijalno ćete odabrati različite rute do Ploča odnosno doline rijeke Neretve, nakon čega ćete na Pelješac stići bilo trajektom do Trpnja, bilo automobilom preko Neuma (BiH) i Stona.

Uobičajene rute iz Zagreba do Ploča bile bi:
Zagreb - Karlovac - Plitvice - Gracac - Knin - Sinj - Split - Makarska - Ploce
ili nešto rjeđe:
Zagreb - Karlovac - Plitvice - Gracac - Knin - Sinj - Trilj - Cista Provo - Sestanovac - Dubci - Makarska - Ploce

Obje su rute prihvatljive, a nekim od gostiju iz zemalja istočne Europe prihvatljiva je i ruta preko BiH do doline Neretve odnosno Ploča.

karta područja Pelješca - kliknite na sliku za povećanje

U Pločama se možete odlučiti, jeste li dovoljno umorni ili neraspoloženi voziti, te skratiti put trajektom do Trpnja (slijedite ovaj link na službene stranice Jadrolinije s plovidbenim redom), ili ćete preko Neuma (BiH) do Stona i dalje na Pelješac.

Također možete koristiti i neku od dolje navedenih brodskih linija u slučaju da je moguće ukrcati i Vaš automobil.

Putujete brodom:

Brza dužobalna pruga povezuje Rijeku, Split, Hvar, Korčulu i Dubrovnik. Korčula je pak učestalim trajektnim vezama povezana s Orebićem, te vezama brodicom povezana s Orebićem i Vignjem.

Putujete avionom:

Najbliže su zračne luke u Dubrovniku i Splitu. Oba grada povezana su brodskim i cestovnim vezama s Pelješcom (za brodsku vezu vidi gornji ulomak).

 
Preporuka smještaja:
Apartmani Dajak - Orebić. Uživajte u netaknutoj Pelješkoj prirodi, još uvijek se ne udaljavajući od svih prednosti urbanog življenja..
info