Navigacija:
Početna stranica - Pelješac
Početna stranica - Orebić
Turističke informacije:
Prometna povezanost
Slobodno vrijeme
Kultura i povijest:
Povijesne zanimljivosti
Povijesni spomenici
 
izleti
 
U neposrednoj blizini

Orebić je smješten u okruženju predivne i netaknute prirode, što ga čini izuzetnim odabirom ukoliko ste ljubitelj poludnevnih i jednodnevnih izleta u prirodu. Od destinacija možemo izdvojiti:

vrhovi Sv. Ilije

brdo Sv. Ilija iznad Orebića - netaknuta priroda na djelu - planinske stazice, čist zrak i predivan pogled. Na sv Iliji nalaze se i dva iznimno zanimljiva kulturno - povijesna lokaliteta: Franjevački samostan s muzejem (do koga vodi uređena pješačka staza) i arheološki lokalitet Gornja Nakovana gdje su nedavno otkriveni tragovi života prethistorijskog čovjeka.

vinorodno područje Postupa

Korčula - poznato turističko odredište i grad predivne arhitekture i kulturno - povijesnog nasljeđa. Prema uvriježenoj teoriji rodni gradpoznatog istraživača i svjetskog putnika Marka Pola. Osim samog grada Korčule, možete posjetiti i niz malih gotovo netaknutih uvala na otoku. Korčula je od Orebića udaljena za 15 minuta vožnje barkom ili lokalnom brodskom linijom.

Osim ove dvije izdvojene destinacije - vrijedna su obilaska i druga mjesta i prirodni lokaliteti u okolini Orebića - kako zbog autohtone ljepote krajolika, tako i zbog domaćeg ugođaja malih mediteranskih mjesta.

 
Okolica

Kako je Pelješac povezan s kopnom, te brodskim linijama s otocima i gradovima Splitom i Dubrovnikom - upravo je idealna logistička baza za ljubitelje jednodnevnih izleta koji tijekom odmora - uz more, sunce i netaknutu prirodu - žele više i kvalitetnije upoznati zemlju u kojoj provode svoj odmor. Izdvajamo slijedeće destinacije

Mljet - smješten tik uz poluotok Pelješac, ovaj poznati prirodni rezervat i nacionalni park odredište je redovitih izletničkih brodskih tura iz Orebića. Do mljeta također možete i u osobnom aranžmanu - koristeći trajektnu liniju iz mjesta Trstenik - 30tak km daleko od Orebića.

Dubrovnik - trebamo li nešto dodati? Ovaj biser svjetskog kulturnog nasljeđa nalazi se nadohvat ruke - nešto više od sat vožnje (oko 100 km) od Orebića.

Ston - je mjesto na poluotoku Pelješcu poznato po srednjovjekovnim gradskim zidinama koje su najduže na svijetu poslije velikog kineskog zida. Od Orebića je udaljen nekih 50 km.

Međugorje - Katoličko Marijansko svetište u Hercegovini, jedno od mjesta redovnog hodočašća katoličkih vjernika. udaljeno oko 100 km od Orebića

Preporuka smještaja:
Apartmani Dajak - Orebić. Uživajte u netaknutoj Pelješkoj prirodi, još uvijek se ne udaljavajući od svih prednosti urbanog življenja..
info
 
Franjevački samostan:
Definitivna izletnička destinacija. Na brdu Sv. Ilija, iznad Orebića. Samostan, muzej i pogled vrijedan uloženog truda i vremena.